Homeopátia Budapest - Orvosi Rendelő

   

Cím: 1082 Budapest,
Corvin sétány 2/B. 1 em.

Telefon:
06 30/ 370 416


 
     
 

 

Akut betegségek

Az akut betegségek hosszabb-rövidebb idő után legtöbbször maguktól is megszűnnek, ezért ezek kezelésekor elegendő tüneti szereket adnunk akár hagyományos, akár homeopátiás készítményről legyen szó. Pl. egy lázzal járó felső légúti fertőzésben adhatunk lázcsillapítót vagy adhatunk homeopátiás tüneti készítményt, az eredmény többnyire gyógyulás lesz.
A homeopátiás tüneti szereket a betegség tünetei alapján saját magunk is kiválaszthatjuk. Ez egyes esetekben nagyon könnyű, mert a betegek reakciómódja egyforma pl. sérüléskor az első választandó szer – sérülés jellegétől függetlenül – az Arnica montana. Máskor, amikor a betegek reakciómódja többféle, akkor a jó tüneti szer kiválasztása már nehezebb.
Ha egy akut betegség többször visszatér, akkor e mögött már betegség hajlam áll fenn, ezért ekkor már nem elegendő csak tüneti szert adnunk, hanem alkati szerre is szükség van (a betegség hajlamot csökkenti). A többször visszatérő akut betegséget, ha csak hagyományos gyógyszerrel kezeljük akkor a beteg reakciómódját, a betegség patológiáját elmélyíthetjük. Pl. a közösségbe bekerülő gyermek visszatérő felső légúti fertőzéseinek ismételt antibiotikumos kezelése. Ilyenkor célszerű homeopata orvost felkeresni.

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Copyright©Mrs.Bee Design 2009